
Domaine de Séverin je malou palírnou na Guadeloupe, což je francouzský ostrov v Karibiku. Není tedy překvapivé, že se zde vyrábějí agricole rumy podle francouzské tradice.
Tento konkrétní je 4 roky stařený rum. Podle oficiálních stránek zrál v sudech po bourbonu a byl poté ředěn na 42 %.

Na první závan tento rum připomíná ovocnou pálenku. Už jsem se s tímto ovocným agricole stylem setkal, nebylo to ale francouzský rhum, ale rum z Japonska. Když se do vůně podíváme dál, dostaneme svěží a šťavnaté ovoce s medem a sladkým dřevem. Později se objeví ještě tóny sladkého želé, sladkého víno a brusinek.
Chuť je silná a perlivá, zároveň docela hutná. Připomíná jemnou pálenku a ještě časem více zjemní. Cítím zde tóny sladké gumy, pepř a sladké ovoce – mandarinky, brusinky a hrušky.
Dozvuk začíná kombinací sladkého dřeva a mandarinek, pokračuje poté se sladkou gumou a suchým dřevem, aby se na konci objevilo sladké víno a brusinky.
Krása, toto je zajímavý a výborný rum. Podle chuti bych čekal použití i dalších sudů na dostaření, než jen sudů po bourbonu. Tohle je styl agricole, který mi přesně vyhovuje.
