Čtvrtý den adventu nám přinesl Six Saints. Tento rum jsem již na našem trhu zahlédl, nikdy jsem ho ale neochutnal. Takže jsem po otevření okénka nadšen k otevření.
Six Saints je rum z malého karibského ostrova Grenady a je pojmenován po šesti místních svatých farnostech. Je destilován v historické, uhlím zahřívané, destilační koloně a zraje v Karibiku v sudech po bourbonu 3 až 5 let. Není doslazovaný a je lahvovaný v malých várkách zředěný na 41.7 % alkoholu. Kromě této základní verze existují i limitované edice tohoto rumu, dozrávané buď v sudech po Madeiře, Oloroso sherry nebo PX sherry.
Barva je docela bledá, ale také se přeci jenom jedná o celkem mladý rum a pouze sudy po bourbonu.
Vůně je silná, ale lehká. Je svěží se sladkou ovocnou kyselostí. Nacházím zde citrusy a jejich slupky, nejvíc asi sladký grep. Objevuje se zde i taková bonbonová umělost.
V chuti jsou nejvíce cítit citrusy a sladký grep, jemně to připomíná Vitacit. A někde v pozadí se schovává troška dřeva. Chuť je to plná a silná, zpočátku nepůsobí sladce ale s časem sládne.
Dozvuk je sušší, se sladkým dřevem a sladkým grepem, ale také je zde více patrná „umělá“ složka připomínající ovocný prášek. Na konci se přidá stopa jemné ovocné nahořklosti.
Six Saints je zajímavý rum. Je pěkně plný a tak akorát sladký. Není to špatný rum a řekl bych, že stojí za ochutnání. Jen trošku škoda té nepřirozené chuti.